Ομιλίες του Γιώργου Δημαρά στη Βουλή για το Ελληνικό

Παρ, 23/09/2016

 

Τις θέσεις του σχετικά με την κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό ανέπτυξε ο οικολόγος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς σε παρεμβάσεις του στη Βουλή, τόσο κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου όσο και στην Ολομέλεια.

 

Ο Γιώργος Δημαράς επεσήμανε ότι η σύμβαση για το Ελληνικό αποτελεί υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων και βρίσκεται έξω από το σχέδιο της Οικολογίας για μια στρατηγική βιωσιμότητας στην οικονομία. Όπως τόνισε ο Γ.Δημαράς, οι γυάλινοι ουρανοξύστες, τα καζίνο, τα εμπορικά κέντρα καθώς και η μετακίνηση του κέντρου ενδιαφέροντος από το κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Ελληνικού, δεν αποτελούν τη σωστή λύση από άποψη χωροταξίας, πολεοδομίας και περιβάλλοντος.

 

Στην παρέμβασή του, ο Γιώργος Δημαράς αναφέρθηκε και στα θετικά σημεία της επένδυσης όπως τη δημιουργία πάρκου με έκταση 12πλάσια του Εθνικού Κήπου, την πρόβλεψη για 300 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων και κοινωφελών χρήσεων (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, χώροι πολιτισμού κ.α.), επισημαίνοντας ότι με τη διαπραγμάτευση που έκανε η σημερινή κυβέρνηση βελτιώθηκαν σημαντικά οι όροι και έτσι το Μητροπολιτικό Πάρκο θα είναι ενιαίο και ανοιχτό στους πολίτες, θα αυξηθεί το μέτωπο της παράκτιας ζώνης, θα ελευθερωθεί η έξοδος του πάρκου προς τη θάλασσα και θα εξασφαλιστεί ελεύθερο αδόμητο μήκος ακτής ενός χιλιομέτρου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, απαντώντας σε προσωπική επίθεση του βουλευτή και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Γιώργος Δημαράς επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τα περισσότερα βουλευτικά προνόμια (αυτοκίνητο, αστυνομική προστασία κ.α.), εξοικονομώντας πάνω από 60.000€ ετησίως για το δημόσιο,  ενώ το 50% της βουλευτικής του αποζημίωσης πηγαίνει στους Οικολόγους Πράσινους και άλλους φορείς. Στη συνέχεια, κάλεσε το βουλευτή της αντιπολίτευσης, να ξεκαθαρίσει εάν και ο ίδιος δέχεται τη μείωση των προνομίων του πράττοντας ανάλογα.

 

Ο Γιώργος Δημαράς επεσήμανε ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι φιλελεύθερη, όπως θέλει να υποστηρίζει, αλλά νεοφιλελεύθερη, καθώς είναι πολιτικά ευθυγραμμισμένη με το μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, την κερδοσκοπία και τον άκρατο ανταγωνισμό, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ και η ευρωπαϊκή δεξιά (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) υπερψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο τις διατλαντικές συμφωνίες TTIPκαι CETAοι οποίες θα συμβάλουν στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στη φτωχοποίηση πολλών πολιτών και στην καταστροφή του πλανήτη.

 

  • Διαβάστε τα βασικά σημεία της ομιλίας του Γιώργου Δημαρά στην Ολομέλεια εδώ και παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία εδώ

 

  • Διαβάστε τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Γ.Δημαρά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής εδώ