Συνεργάτες

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ (Επιστημονικός Συνεργάτης)

Γεωγράφος-Περιβαλλοντολόγος. Υποψήφιος Διδάκτορας σε θέματα περιβάλλοντος, τοπικής διακυβέρνησης, κινημάτων και τοπικών συγκρούσεων (Πάντειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το ερευνητικό εργαστήριο AgroPariTech του INRA Παρισιού). Μέλος του Μεσογειακού διαπανεπιστημιακού και διεπιστημονικού δικτύου για τις χρήσεις γης Foncimed. Γεννήθηκε το 1981 στον Πειραιά, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός (BachelorofEngineering) στην Αγγλία και Γεωγραφία (Master, Maitrise) και Επιστήμη Περιβάλλοντος (Maitrise) στη Γαλλία.

Συμμετέχει σε οικολογικές, αυτόνομες και ριζοσπαστικές ομάδες από το 1999 (κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης- Πρωτοβουλία Γένοβα 2001/ Attac France, οικολογικό και εναλλακτικό κίνημα- Chiche!/ Fac Verte, αυτόνομα φοιτητικά συνδικάτα- Sud Etudiant). Υπήρξε μέλος των Γάλλων και Άγγλων Πράσινων. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πρασίνων, διατέλεσε Πανελλαδικός Συντονιστής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος. Ενεργό μέλος της επιτροπής αυτοδιοίκησης επεξεργάστηκε τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τον Καλλικράτη και την αυτοδιοίκηση και συντόνισε την σύνταξη του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και στις εθνικές εκλογές του 2012. Από το 2006 συμμετέχει στο δημοτικό δίκτυο «το Λιμάνι της Αγωνίας» καθώς και σε επιτροπές κατοίκων για τους ελεύθερους χώρους. Συμμετέχει στο Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας- Άμεση Δημοκρατία και στη συντακτική επιτροπή των “Οικοτριβών”, μηνιαίου οικολογικού ένθετου της Αυγής.

ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΤΣΗ (Επιστημονικός Συνεργάτης)

Δρ Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Konstanz Γερμανίας με ειδικότητα στην Κοινωνιογλωσσολογία. Γεννήθηκε το 1965 στα Βίλια Αττικής, σπούδασε Κοινωνιολογία και Εθνολογία στο Μontpellier της Γαλλίας κα απέκτησε πτυχίο Κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στον τομέα της Πολιτισμικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Konstanz της Γερμανίας ως υπότροφος του LGFG και του DAAD. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική στο πρόβλημα των αστέγων και των νεόπτωχων στο Πανεπιστήμιο Darmstadt της Γερμανίας, Τομέας Κοινωνιολογίας.

Έχει συνεργαστεί ως διδάσκουσα και ερευνήτρια με τα Παν/μια της Konstanz, το Πάντειο (Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Κοινωνιολογίας, ΜΠΣ Εγκληματολογίας), τα Παν/μια Αιγαίου και Θεσσαλίας, την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών της Βιέννης και το Παν/μιο Ιένας της Γερμανίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά πάνω σε θέματα Πολιτισμικής Κοινωνιολογίας, Εθνογλωσσολογίας, Εθνογραφίας Τοπικών Κοινωνιών, Πολυπολιτισμικότητας και Μετανάστευσης. Έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας του ΥΠ.ΕΣ. (πρόγραμμα του ΟΟΣΑ) σε θέματα μεθοδολογίας για την καταγραφή και αναμόρφωση του κράτους. Από το 2005 είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων, πρώην μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της ΘΟ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας και είχε συμμετάσχει σε οικολογικές δράσεις της πόλης της Konstanz κατά τη διάρκεια της διαμονής της.