ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Τρί, 02/05/2017

Το σχέδιο βιωσιμότητας δεν έχει σχέση με την ασύδοτη αγορά του νεοφιλελευθερισμού  που είναι ο πυρήνας της ιδεολογίας  της Ν.Δ.

Στην ανάγκη εφαρμογής ενός προγράμματος ανάκτησης της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας σε βιώσιμη κατεύθυνση, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων.

Ο Γιώργος Δημαράς ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας την ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου το οποίο μπορεί να θέσει τις προϋποθέσεις για μια νέα εκκίνηση στην οικονομία σε πιο σταθερές και υγιείς βάσεις. Όπως τόνισε, στο νέο νόμο μπορούν να ενταχθούν περίπου τετρακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις, στην πλειοψηφία τους μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορέσουν έτσι να επιβιώσουν, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζομένους.

Στη συνέχεια άσκησε αυστηρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της ποσοτικής ανάπτυξης απαξιώνοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η ανάπτυξη για να οδηγεί σε υγιείς οικονομίες. Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Ν.Δ. (2004-2009) παρά την ετήσια ανάπτυξη που έφτασε το 4%, η αγροτική και η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκαν σταθερά ενώ η οικονομία στηρίχθηκε στα δανεικά και στην ανάπτυξη  μη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Δημαράς: «Άλλη η ανάπτυξη που οραματίζεται ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ με την πώληση νησιών και παραλιών και άλλη η ποιοτική ανάπτυξη που οδηγεί σε βιώσιμη οικονομία και πραγματική ευημερία. Δεν είχε η Ν.Δ, σχέδιο βιώσιμης Οικονομίας, ούτε ποτέ θα αποκτήσει. Το σχέδιο βιωσιμότητας δεν έχει σχέση με την ασύδοτη αγορά του νεοφιλελευθερισμού  που είναι ο πυρήνας της ιδεολογίας  της Ν.Δ».

Διαβάστε το κείμενο της ομιλίες του Γ.Δημαρά εδώ

Παρακολουθήστε την ομιλία του Γ.Δημαρά εδώ