Δημιουργία Επιτροπής Ειρήνης στη Βουλή ζητά ο Γιώργος Δημαράς με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Δευ, 14/05/2018

Τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ειρήνη, τη συνεργασία και τη φιλία των λαών, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των ΟικολόγωνΠράσινων Γιώργος Δημαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Νίκο Βούτση.  

Στην επιστολή του ο Γιώργος Δημαράς υπογραμμίζει ότι η επιδίωξη της Ειρήνης είναι ο υπέρτερος σκοπός κάθε λογικού και δίκαιου ανθρώπου, επισημαίνοντας ότι πολύ κοντά στη χώρα μας, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής διεξάγονται σήμερα πολεμικές συγκρούσεις. Συγκρούσεις με θύματα αθώους πολίτες και μικρά παιδιά σε έναν παραλογισμό χωρίς τέλος.

Ο οικολόγος βουλευτής στην ίδια επιστολή τονίζει ότι οι οικονομικοί ανταγωνισμοί για τα πετρέλαια, το νερό και το φυσικό πλούτο οδηγούν σε γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, από τους οποίους οι λαοί δεν έχουν να περιμένουν παρά μόνο τη δυστυχία, την εξαθλίωση και το θάνατο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ο Γιώργος Δημαράς σημειώνει ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί, σύμφωνα και με τη δυνατότητα που δίνει ο κανονισμός της Βουλής, μια διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη φιλία των λαών. Η λειτουργία της Επιτροπής, θα δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινοβούλιο να διαδραματίσει έναν ακόμα ενεργότερο ρόλο στην προώθηση της Ειρήνης, επιτυγχάνοντας την ευρύτερη δυνατή διακομματική συναίνεση και συνεργασία προς το σκοπό αυτό.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γιώργος Δημαράς, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στην πρόσφατη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που σας χαρακτηρίζει σε θέματα ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών, υπογραμμίσατε Κύριε Πρόεδρε την ανάγκη η Ευρώπη να παραμείνει μια παγκόσμια δύναμη προσηλωμένη στην ειρήνη και τη σταθερότητα. Είμαι βέβαιος, ότι τη θέση αυτή τη συμμερίζονται πολλοί συνάδελφοι βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο, συνεκτιμώντας και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας προς αυτή την κατεύθυνση (…). Σας ζητώ Κύριε Πρόεδρε να αναλάβετε την πρωτοβουλία για τη σύσταση της ανωτέρω Επιτροπής που εκτιμώ ότι θα τύχει ευρύτερης αποδοχής από τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα που μετέχουν στην παρούσα Βουλή».

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής του Γιώργου Δημαρά εδώ