Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς: “η Χώρα έχει ανάγκη ένα ενωμένο, ισχυρό και αυτόνομο οικολογικό κόμμα”

Πέμ, 06/06/2019

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς:

η Χώρα έχει ανάγκη ένα ενωμένο, ισχυρό και αυτόνομο οικολογικό κόμμα

 

“Ο χώρος της οικολογίας δυναμώνει σε όλη την Ευρώπη καθώς ο πυρήνας της πολιτικής της πρότασης που είναι η σωτηρία του Πλανήτη είναι επίκαιρος όσο ποτέ”, δήλωσε την Πέμπτη 6 Ιουνίου στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής,  ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς.

Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, ανέφερε ο Γ. Δημαράς, θα αποφασίσει για τη στάση του ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών στο έκτακτο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος των Οικολόγων Πράσινων είναι όχι μόνο να αναδείξουν την προστασία της Φύσης, αλλά κυρίως να αλλάξουν τον τρόπο οργάνωσης της οικονομίας προς μία κατεύθυνση με βιώσιμο προσανατολισμό. Είναι ανάγκη να δομήσουμε μία οικονομία που θα εγγυάται την επιβίωση και που δεν θα καταρρέει σε δύσκολες καταστάσεις όπως στο πρόσφατο παρελθόν, μία Χώρα που θα έχει ισχυρές τοπικές οικονομίες”, τόνισε ο Υφυπουργός. Επίσης,“Η οικονομική ανάπτυξη που επιτυγχάνεται μόνο με ποσοτικούς όρους δεν οδηγεί σε ουσιαστική ευημερία. Στο πρόσφατο παρελθόν οι ποσοτικοί δείκτες οικονομικής ανάπτυξης κατέγραφαν υψηλά ποσοστά. Παρόλα αυτά, στο τέλος η κατάληξη υπήρξε η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας”.

Γίνεται λοιπόν φανερό, δήλωσε ο Γ. Δημαράς, πως μία ανάπτυξη που δεν λαμβάνει υπόψη την προστασία της Φύσης και των φυσικών πόρων και δεν έχει κριτήρια βιωσιμότητας, αλλά κινείται προς την κατεύθυνση των υπηρεσιών και της υπερκατανάλωσης άχρηστων πολλές φορές προιόντων, δεν αποτελεί μία ποιοτική ανάπτυξη και δεν οδηγεί την κοινωνία σε ουσιαστική ευημερία. “Είναι συνεπώς ανάγκη”, υπογράμμισε ο Υφυπουργός, “η κοινωνία και κυρίως η νεολαία να ενστερνιστεί τις ιδέες της βιωσιμότητας και να διεκδικήσει γενναίες και τολμηρές αλλαγές σε όλες τις πολιτικές.Είναι γεγονός ότι αυτές τις ιδέες και αυτές τις πολιτικές μόνο η πολιτική οικολογία τις θέτει με ένταση στην Ελλάδα γι’αυτό η Χώρα έχει ανάγκη ένα ενωμένο, ισχυρό και αυτόνομο οικολογικό κόμμα”.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αφορά την κύρωση του ποινικού κώδικα, ο Γ. Δημαράς τόνισε ότι οι διατάξεις του γενικά κινούνται σε θετική κατεύθυνση με εξαίρεση τις διατάξεις που αφορούν την τιμωρία του βιασμού. “Το έγκλημα του βιασμού είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα”, τόνισε ο Γ. Δημαράς, “και επομένως οι Οικολόγοι Πράσινοι συντασσόμαστε με τη θέση που έχουν λάβει τα φεμινιστικά κινήματα και ζητάμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την τροποποίηση των συγκεκριμένων διατάξεων προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης του συστήματος και αύξησης των ποινών”.

Τέλος, σε ότι αφορά το ζήτημα των Υπουργικών τροπολογιών που κατατίθενται τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι είναι προσχηματική και άδικη η αντίδραση και η θέση της αντιπολίτευσης, καθώς οι τροπολογίες που θα ψηφιστούν δεν είναι σε καμία περίπτωση προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά αντίθετα αφορούν απολύτως αναγκαίες ρυθμίσεις που έχει ανάγκη το Κράτος για την εύρυθμη και ορθή λειτουργία του  μέχρι την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/0dSHo1RE_9Y