Υφυπουργός ΠΕΝ, Γ. Δημαράς: «Οι πολιτικοί πρέπει να αισθάνονται το βάρος της ευθύνης που έχει η θέση τους, αλλά και οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν το βάρος της ευθύνης της ψήφου τους»

Τρί, 16/04/2019

Αθήνα, 15 Απριλίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υφυπουργός ΠΕΝ, Γ. Δημαράς: «Οι πολιτικοί πρέπει να αισθάνονται το βάρος της ευθύνης που έχει η θέση τους, αλλά και οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν το βάρος της ευθύνης της ψήφου τους»

 

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Τώρα…ό,τι συμβαίνει» του Τηλεοπτικού Σταθμού OPENήταν το  Σάββατο 13 Απριλίου ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, προκειμένου να σχολιάσει τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. 

Στα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι αποτελεί λυπηρό φαινόμενο να χαρακτηρίζεται η πολιτική ζωή του τόπου από άγονες αντιπαραθέσεις, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και ασυνεννοησία. «Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει εκεί που συμφωνούμε να συνεννοηθούμε, αλλά και σε αυτά που διαφωνούμε να επιδιώξουμε συγκλίσεις» δήλωσε ο Γ. Δημαράς.

Σε ότι αφορά την υπόθεση «NOVARTIS» ο Υφυπουργός τόνισε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίσει με βάση τα πραγματικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα, τόσο για τον αριθμό των εμπλεκόμενων προσώπων όσο και για το βαθμό εμπλοκής τους. Πάντως, δήλωσε ο Γ.Δημαράς το γεγονός ότι την επίμαχη περίοδο, η φαρμακευτική δαπάνη σημείωσε αναίτια άνοδο, που είχε ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση Δημοσίου Χρήματος, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί πολιτικό σκάνδαλο.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Γ. Δημαράς, η Χώρα ταλαιπωρήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν από ανεύθυνους πολιτικούς και ανεύθυνες πολιτικές και αυτό το πληρώνουν οι σημερινές γενιές, αλλά δυστυχώς θα το πληρώσουν και οι επόμενες. Γι’αυτό, δήλωσε ο Υφυπουργός, «οι πολιτικοί και κυρίως οι πολιτικοί που κατέχουν υψηλές θέσεις ευθύνης, πρέπει να αισθάνονται το βάρος που έχει η θέση που κατέχουν και να δρουν αναλόγως». «Είναι όμως επίσης πολύ μεγάλη υπόθεση», συνέχισε ο Υφυπουργός, «και οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν το βάρος της ευθύνης της ψήφου τους και να αποφασίζουν υπεύθυνα όταν επιλέγουν πρόσωπα και κόμματα».

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/ykROTWQnjaM