Υφυπουργός ΠΕΝ, Γ. Δημαράς: «Το Κτηματολόγιο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό έργο της Χώρας. Είναι ευκαιρία για τους πολίτες να τακτοποιήσουν επιτέλους τις ιδιοκτησίες τους»

Τρί, 16/04/2019

Αθήνα, 16 Απριλίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υφυπουργός ΠΕΝ, Γ. Δημαράς: «Το Κτηματολόγιο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό έργο της Χώρας. Είναι ευκαιρία για τους πολίτες να τακτοποιήσουν επιτέλους τις ιδιοκτησίες τους»

 

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» της ΕΡΤ ήταν την  Κυριακή 14 Απριλίου ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, προκειμένου να ενημερώσει για τα τρέχοντα θέματα του Κτηματολογίου. 

Το κτηματολόγιο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό έργο της Χώρας τα τελευταία έτη δήλωσε ο Γ. Δημαράς, καθώς αυτή την περίοδο κτηματογραφείται σχεδόν ολόκληρη η Επικράτεια. Ότι δεν έγινε τις προηγούμενες δεκαετίες γίνεται τώρα με ταχύτατους ρυθμούς, πρόσθεσε ο Υφυπουργός και ο στόχος μας είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί στο σύνολό της μέχρι το 2021.

Είναι δεδομένο, τόνισε ο Υφυπουργός, ότι οι πολίτες υπόκεινται σε ορισμένες περιπτώσεις σε ταλαιπωρία καθώς τα προβλήματα είναι πολλά, ιδίως στην επαρχία όπου πολλές φορές δεν υπάρχουν καθόλου τίτλοι ιδιοκτησίας. Όμως, πρόσθεσε ο Γ. Δημαράς οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ευκαιρία να τακτοποιηθούν επιτέλους οι ιδιοκτησίες τους. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλο τα παιδιά μας να ταλαιπωρούνται ψάχνοντας τίτλους ιδιοκτησίας των γονιών τους ή να κληρονομούν με τη διαδικασία της χρησικτησίας», δήλωσε ο Υφυπουργός.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών, έχουμε φροντίσει, τόνισε ο Γ.Δημαράς, η διαδικασία να πραγματοποιείται και με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, όπως επίσης έχουμε δημιουργήσει Γραφεία Κτηματογράφησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτηση των πολιτών που κατέχουν ιδιοκτησίες στην επαρχία. Είναι συνεπώς αναγκαίο, κανένας πολίτης να μην αμελήσει να κάνει εγκαίρως τη δήλωση της ιδιοκτησίας του στο Κτηματολόγιο καθώς, όπως δήλωσε επιπλέον ο Γ. Δημαράς, οι παρατάσεις σύντομα θα τελειώσουν.

Τέλος, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ο Υφυπουργός έκανε μία αναφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές και την αυτόνομη κάθοδο των Οικολόγων Πράσινων. Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων τόνισε ο Γ. Δημαράς «θα προσπαθήσει μέσα από την αυτόνομη κάθοδο, την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο και την εκπροσώπηση της Χώρας στην ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων». 

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/zBUZdfH-mG4