Τοποθέτηση του Γιώργου Δημαρά στις επιτροπές της Βουλής για τη σύναψη σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (Ε.Μ.Σ)

Τρί, 21/07/2015

ΑΘΗΝΑ 15.7.2015

Στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής με θέμα «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» τοποθετήθηκε σήμερα ο Οικολόγος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.  Στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η συμφωνία γιατί πρόκειται για τη λιγότερο επώδυνη λύση για το λαό και κάλεσε τους βουλευτές να λειτουργήσουν με τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Σημείωσε ότι η εφαρμογή του προγράμματος από την κυβέρνηση της Αριστεράς θα προστατεύσει τα λαϊκά συμφέροντα καθώς θα κληθούν να πληρώσουν οι πιο ευκατάστατοι.  Τέλος αναφέρθηκε στη σταθερή στήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων στην Ελλάδα για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας με βασικούς πυλώνες τη διαγραφή μέρους του χρέους, την εξασφάλιση των ευρωπαϊκών κοινωνικών κεντημένων και την παραγωγική ανασυγκρότηση στα πλαίσια ενός εναλλακτικού πακέτου ανάπτυξης. 

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζούμε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και απαιτείται σύνεση και λογική. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Ο μόνος δρόμος είναι μια ομαλή και συντεταγμένη πορεία προς την αναδιοργάνωση του κράτους και όχι οι παλικαρισμοί χωρίς σχέδιο. Το πρόγραμμα δεν μας αρέσει και αποτελεί αποτέλεσμα εκβιασμού, όμως μας προσφέρει μια ευκαιρία για μια βιώσιμη λύση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την κυβέρνηση».