Σύντομος χαιρετισμός Γ. ΔΗΜΑΡΑ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής

Πέμ, 15/01/2015

Η Αριστερά και η Οικολογία συμπορεύονται σε μια πρωτόγνωρη για τον τόπο μας, συμμαχία που προτάσσει το συλλογικό συμφέρον.

Στο μετερίζι αυτό θα βρεθούμε και με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων για να βάλουμε τέλος στη μιζέρια. Να ανοίξουμε τον δρόμο στην ελπίδα.

Τα προτάγματα της αριστεράς για κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των φτωχών και αδυνάτων συνδυάζονται και συμπληρώνονται με τα προτάγματα της οικολογίας για την προστασία της ζωής πλανήτη και των βασικότερων αγαθών: του νερού, της τροφής, και γενικά της φύσης και του κλίματος.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι στα Μνημόνια γιατί ήταν σαφές ότι φέρνανε την ακραία νεοφιλελεύθερη λιτότητα που θα είχε ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα στο περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά και τη μισθωτή εργασία.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, είναι φανερό ότι οι χειρότερες προβλέψεις έχουν γίνει πραγματικότητα.

Η πολιτική οικολογία είναι ασύμβατη με τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση των πολυεθνικών. Η στρατηγική των συμμαχιών μας είναι σε αντί –νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.

Στην παρούσα στιγμή υλοποιείται με την συμμαχία της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας.

Κρίνουμε ότι είναι θετική και συνεπής πολιτική πράξη μια τέτοια πολιτική σύγκλιση προοπτικής ( όχι μόνο εκλογική) για τη σωτηρία της χώρας και την αλλαγή πορείας σε βιώσιμη κατεύθυνση.

Είναι επείγον να υπάρξει μια ριζική αλλαγή στην πολιτική εξουσία στη χώρα, προς μια κατεύθυνση που θα επιδιώκει όχι να μας επιστρέψει στην προ του 2009 κατάσταση.

Να θέσει νέες βάσεις, με πάταξη της διαφθοράς, αξιοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη και ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, οικολογικό και βιώσιμο.

Για την επιτυχία αυτού του πολύ μεγάλου στόχου οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν στην κρίσιμη και ιστορικών διαστάσεων πολιτική αναμέτρηση να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι κατακερματισμένες δυνάμεις που επιδιώκουν έναν άλλο δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη πρέπει να αθροιστούν για να έχουν ένα επιτυχές πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Γνωρίζουμε τις αντιδράσεις του οικονομικού κατεστημένου και τις δυσκολίες.

Γνωρίζουμε όμως ότι έχουμε μια ευκαιρία για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα δρομολογήσει σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις.

Έχουμε μια ευκαιρία για την Ελλάδα, για το περιβάλλον, για τη ζωή μας.

Δεν πρέπει να την αφήσουμε.

Τη χρωστάμε στον τόπο μας, στους εαυτούς μας, στις επόμενες γενεές.

Εμπρός για την ανατροπή.

Να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Να αλλάξουμε την Ευρώπη.

Να αλλάξουμε τον κόσμο.