Συνάντηση Υφ. ΠΕΝ, Γ. Δημαρά, με εκπροσώπους των Γεωτεχνικών κλάδων

Πέμ, 14/02/2019
Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντηση του Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Δημαρά, με εκπροσώπους των Γεωτεχνικών κλάδων για το Π.Δ. 99.2018
 
Συνάντηση ενημέρωσης του Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Δημαρά, με εκπροσώπους των Γεωτεχνικών  (Δασολόγων και Γεωλόγων) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11-02-2018 με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το Προεδρικό Διάταγμα 99.2018 που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών.
 
Ο Γ. Δημαράς ενημερώθηκε από τους παραβρισκόμενους, για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και δυσαρέσκεια ανάμεσα στους Γεωτεχνικούς., ότι δεν έλαβε καμιά δημοσιότητα και δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Επιπλέον αναφέρθηκαν οι λόγοι για τους οποίους το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. όσο και οι κλάδοι των Δασολόγων και των Γεωλόγων έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση επίμαχων διατάξεων που θίγουν  τα επαγγελματικά τους δικαιώματα τα οποία ασκούν για πολλά χρόνια αδιάλειπτα και αφορούν εξειδικευμένα αντικείμενα τα οποία ουδέποτε διδάχθηκαν ή άσκησαν ειδικότητες μηχανικών (π.χ. διαχειριστικές μελέτες δασών) και τα οποία ήδη έχουν θεσμοθετηθεί με το αντίστοιχο προεδρικό Διάταγμα 344/2000 το οποίο καθορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών. 
 
Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν τα σημεία που δημιουργούν προβλήματα ώστε στη συνέχεια και με την συμβολή του υφυπουργού να ανοίξει ένας εποικοδομητικός  διάλογος με τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να διορθωθούν οι επίμαχες διατάξεις (από κοινού το ΓΕΩΤΕΕ και το ΤΕΕ) με τρόπο επωφελή όλων των ενδιαφερομένων μηχανικών, τεχνικών και γεωτεχνικών. 

Στη συνάντηση  συμμετείχαν οι Μπόκαρης Νικόλαος - Πρόεδρος ΠΕΔΔΥ και μέλος του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ, Θανάσης Μπουζινέκης - Πρόεδρος Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων, Ευάγγελος Σπυρίδωνος Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, Μαρία Τζίμα. Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, Αργυρίου Δημήτριος Γραμ/τέας Συνδέσμου Γεωλόγων Μελετητών, Νίκος Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γεωλόγων Δημοσίου και Νικόλαος Χλύκας, Δασολόγος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων μελετητών.