ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΑΡΑ

Παρ, 15/05/2015

12.5.2015

Συναντήθηκαν την Δευτέρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο Οικολόγος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, με στόχο την μεταξύ τους ενημέρωση και συνεργασία ως θεσμικών εκπροσώπων των Οικολόγων Πράσινων, στην Κυβέρνηση και στη Βουλή αντίστοιχα.

Συζητήθηκαν οι πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τα θέματα του περιβάλλοντος, όπως οι δασικοί χάρτες και τα βοσκοτόπια, τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, η εκτός σχεδίου δόμηση, η παράνομη δόμηση (αυθαίρετα) κ.λ.π. Αναφέρθηκαν επίσης και ζητήματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων για το περιβάλλον, με προτάσεις για δημιουργία ντοκυμαντέρ και οπτικοακουστικών καμπανιών ενημέρωσης.

Όσο αφορά στο Δασικό Νόμο, έγινε φανερή η κοινή βούληση να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή των Δασοκτόνων νόμων των περασμένων ετών, όπως ο 4280/2014, και αναμένονται άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης διαπιστώθηκε η ανάγκη να επικεντρωθεί το κυβερνητικό έργο σε ζητήματα χωρικού σχεδιασμού σε έναν τομέα στον οποίο η Ελλάδα υστερεί σημαντικά.

Μετά την συνάντηση, ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε: «Η πολιτική Οικολογία έχει υποχρέωση να εφαρμόσει σήμερα διαμέσω της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τις πολιτικές που έχει καταθέσει στην κοινωνία κατά την τελευταία εικοσαετία, οι οποίες κινούνται σε διαφορετική λογική από το καθεστώς αυθαιρεσίας και σπατάλης σε βάρος του φυσικού μας πλούτου και των επόμενων γενεών, που γνωρίσαμε ως σήμερα. Με συγκεκριμένα μικρά βήματα θα προχωρήσουμε άμεσα στην δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου και μιας πολιτικής για τη βιωσιμότητα».