ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Δευ, 08/06/2015

7/6/15

Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, είχε ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, το Σάββατο 6 Ιουνίου. Αφορμή της συνάντησης ήταν η Ερώτηση που κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 28/5, με πρωτοβουλία του Γιώργου Δημαρά και θέμα την Αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις των δύο λαών και η ανάγκη να προχωρήσει και η Ελλάδα σε κινήσεις αντίστοιχες με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες,  για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης.

Ο κ. Πρέσβης που μόλις επέστρεψε από την Παλαιστίνη, ενημέρωσε για τις κινήσεις της Ισραηλινής πλευράς, που επιδεινώνουν τη θέση του Παλαιστινιακού Κράτους, καθώς η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει Σχέδιο Νόμου που να προσαρτά  και άλλα εδάφη της Δυτικής Όχθης. Εξέφρασε επίσης τους φιλικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Παλαιστίνης κ. Μαχμούτ Αμπάς προς τον Ελληνικό Λαό και την ευχή του να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις της Ελληνική Κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Ο Γιώργος Δημαράς εξέφρασε τα βαθιά αισθήματα φιλίας των Ελλήνων για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού.  Σαν βουλευτής εκφράζει και την πάγια θέση των Οικολόγων Πράσινων στα θέματα της ειρήνης για την κατάργηση των εξοπλισμών, με στόχο οι διακρατικές διαφορές να επιλύονται ειρηνικά με τον διάλογο και τα διεθνή δικαστήρια και όχι με πολέμους.

Ο Γιώργος Δημαράς ενημέρωσε για τις κινήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την προώθηση της Παλαιστινιακής Υπόθεσης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο συντονιστής της Καμπάνιας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», Βαγγέλης Πισσίας.

Ο Γιώργος Δημαράς με αφορμή την συνάντηση, δήλωσε: «To Κράτος της Παλαιστίνης είναι αναγνωρισμένο κράτος από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και από 135 κράτη - μέλη του ΟΗΕ, ενώ τον τελευταίο καιρό έχουν προχωρήσει σε ψηφίσματα αναγνώρισής του μια σειρά κοινοβούλια (το Γαλλικό, το Ισπανικό, το Πορτογαλικό, του Ηνωμένου Βασιλείου Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, το Ιρλανδικό) και το Ευρωκοινοβούλιο. Ήρθε η ώρα και η Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης.  Έτσι θα προωθήσουμε τη μόνη βιώσιμη και δίκαιη λύση, που είναι αυτή των δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967, με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο κρατών και με ένα ασφαλές Κράτος του Ισραήλ και ένα ανεξάρτητο, δημοκρατικό, εδαφικά συνεχές και βιώσιμο Κράτος της Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο με ειρήνη και ασφάλεια».