Συνάντηση του Γιώργου Δημαρά με την Claudia Roth, Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Βουλής – Βουλευτή των Γερμανών Πράσινων

Πέμ, 08/02/2018

8.2.2018

 

Συνάντηση του Γιώργου Δημαρά με την ClaudiaRoth,

Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Βουλής – Βουλευτή των Γερμανών Πράσινων

 

Την Αντιπρόεδρο της γερμανικής Κάτω Βουλής και μέλος των Γερμανών Πρασίνων, ClaudiaRoth, υποδέχτηκε και συνόδευσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής ο Οικολόγος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.

Η ClaudiaRoth, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Γιώργο Δημαρά, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες και τη δράση των Οικολόγων Πράσινων - μέλος της Ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων - στα πλαίσια της συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα περιβάλλοντος και άλλους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.

Με πλούσια κινηματική δράση στον τομέα της Οικολογίας και των δικαιωμάτων των γυναικών, η ClaudiaRothείναι από το 1987 μέλος των Γερμανών Πράσινων (Συμμαχίας 90 / Πράσινοι - Bündnis 90 / Die Grünen), ενώ από το 2001 και για μια δεκαετία εξελέγη Πρόεδρος του γερμανικού πράσινου κόμματος. Έχει υπηρετήσει για δύο θητείες ως Ευρωβουλευτής (1989 - 1998) και από το 1994 ως Πρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο (The Greens/European Free Alliance).