Την Δευτέρα 30 Μαρτίου ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας Γιώργος Δημαράς είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο και κλιμάκιο του Δήμου που αποτελείτο από τους Ζωή Φωτεινού, Σπύρο Παπαγεωργίου, Κώστα Χατζηανδρέου, Γιάννη Σιδέρη, Πάνο Γκόλη. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν θέματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η υποβολή προτάσεων και οι δυνατότητες αντιμετώπισής τους. Ο Δήμαρχος διαχώρισε τα θέματα σε:
α) Καθημερινότητας: λακκούβες, ηλεκτροφωτισμός, σχολεία, σύλλογοι, γειτονιές και
β) Υποδομής: έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ (π.χ. αγωγοί όμβριων υδάτων), συγχωνεύσεις υπηρεσιών (Πολεοδομία, Κοινωνική Πρόνοια), αξιοποίηση περιουσίας του Δήμου, προγράμματα απασχόλησης, άδειες κινητής τηλεφωνίας, άδειες μεγάλων εμπορικών κέντρων, μετεγκατάσταση στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, ελλείψεις προσωπικού.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο μητροπολιτικός Δήμος Αγίας Παρασκευής προσφέρει υπηρεσίες Πρόνοιας και Πολεοδομίας για τους 12 πρώην ενοποιημένους Δήμους χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα τεχνικά και οικονομικά μέσα. Η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι να γίνει επιμερισμός των αρμοδιοτήτων σε όλες τις επιμέρους δημοτικές ενότητες για πιο αποτελεσματική και αποκεντρωμένη διευθέτηση των υπηρεσιών. Κοινή διαπίστωση ήταν η αναγκαιότητα τροποποίησης στον κανονισμό του Καλλικράτη.
1. Σχετικά με την άναρχη αδειοδότηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, για τις οποίες δεν υπάρχουν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ακριβής χαρτογράφηση, ο βουλευτής Δημαράς, γνώστης των δημοτικών θεμάτων, σημείωσε την ανάγκη τροποποίησης του υπάρχοντος νόμου (Βορίδη) και την ανάγκη αντικατάστασης με ένα πυκνότερο δίκτυο μικρότερης ισχύος για μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων.
2. Σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, ζωτικής σημασίας είναι η αξιοποίηση διατηρητέων κτηρίων και ελεύθερων χώρων για σκοπούς πολιτισμού και ποιότητας ζωής: χρήση βίλας Ιόλα ως πολιτιστικό κέντρο, κάτι που στερείται ακόμα ο Δήμος, κινηματογράφος Αμαριλλίς, κτήριο Ντα Βίντσι, Υπουργείο Γεωργίας, Γιαβάσειο κτήριο της οδού Ερμού, παραχώρηση πάρκου Νεαπόλεως και ενοποίηση με τον Υμηττό.
3. Σχετικά με την ενίσχυση της απασχόλησης, απαραίτητες είναι προσλήψεις ΑΣΕΠ για υπηρεσίες καθαριότητας και η ενθάρρυνση των ΚΟΙΝΣΕΠ (ήδη έχει δημιουργηθεί ΚΟΙΝΣΕΠ που απασχολεί πέντε άτομα με εκπαίδευση ΤΟΠΣΑ για την παροχή υπηρεσιών στο Κέντρο Γυναίκας του Δήμου).
Η Δημοτική Αρχή ζητά, επίσης, την αποτροπή ανέγερσης μεγάλων εμπορικών κέντρων (π.χ. κτήμα Καμπά) που θα επιβαρύνουν τον πολεοδομικό ιστό και τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.