ΣΥΝΑΝTΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΚ

Παρ, 03/04/2015

Την Τρίτη 31.3.2015 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων Συνέντευξη Τύπου της συν-Προέδρου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Μόνικα Φρασόνι, της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και του Οικολόγου πράσινου βουλευτή, μέλος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας, Γιώργου Δημαρά.

Την συν-Πρόεδρο συνόδευαν η Γενική Γραμματέας του ΕΠΚ, Μαρ Γκαρσία, η Γκεντολίν Ντελμπός, μέλος του Γαλλικού Πράσινου Κόμματος και η Βούλα Τσέτση, Γραμματέας της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων.

Ο Γιώργος Δημαράς αναφέρθηκε στην ηθική ευθύνη των Οικολόγων να προωθήσουν τις οικολογικές ιδέες στην ελληνική κοινωνία, να συμβάλλουν στην εμπέδωση της ανάγκης αλλαγής προτύπων ζωής, αλλά και του προσανατολισμού της οικονομίας σε ένα άλλο μοντέλο, αυτό της βιώσιμης, αποκεντρωμένης ανάπτυξης, με δικαιοσύνη, με προοπτική για το μέλλον. Σε αυτή την προσπάθεια απαραίτητη κρίνεται η ενίσχυση του κομματικού φορέα που θα συσπειρώνει τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς με οικολογικές ανησυχίες και ενδιαφέροντα.

Στο στρογγυλό τραπέζι που ακολούθησε την συνέντευξη τύπου, με την συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΕΠΚ, μελών των Οικολόγων Πράσινων, του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και εκπροσώπου της WWFκαι άλλων συλλογικοτήτων, τονίστηκε η ανάγκη μέτρων για την αντιμετώπιση των ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η αποθάρρυνση της κατασκευής νέας μονάδας που έχει δρομολογηθεί (Πτολεμαΐδα V). Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας για τις ΑΠΕ, με σκοπό την ενίσχυση των μικρών παραγωγών ενέργειας, καθώς και η αναθεώρηση της νομοθεσίας σχετικά με την Κοινωνική Οικονομία και τους συνεταιρισμούς ΑΠΕ. Για την επεξεργασία προτάσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων απαιτείται συνεργασία με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, τις αντίστοιχες Θ.Ο. του κόμματος των Ο.Π., αλλά και άλλων φορέων της κοινωνίας των πολιτών.