ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΑΡΑ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ STEFAN ECK

Παρ, 05/06/2015

Συνάντηση του Γιώργου Δημαρά Οικολόγου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον StephanEck, Ευρωβουλευτή του Φιλοζωικού Κόμματος, μέλους της Ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Βορειοευρωπαϊκή Πράσινη Αριστερά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4.6 στη Βουλή. Ο StephanEckπου βρέθηκε στην Αθήνα για τη συνάντηση της Ευρωομάδας της Αριστεράς στις 2-3 Ιουνίου έχει βρεθεί επανειλημμένως στην Ελλάδα για να στηρίξει την Ελληνική Αριστερά.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε κοινή αντίληψη για τις βασικές προτεραιότητες που θέτουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Φιλοζωικό Κόμμα της Γερμανίας για μια αποκεντρωμένη οικονομία μικρής κλίμακας. Συμφωνήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες όσων αφορά την αγροτική παραγωγή και την προώθηση στην Ελλάδα των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα παραγωγικά ζώα π.χ. για την προστασία των Χοίρων, ή των ωοπαραγωγών ορνίθων, καθώς επίσης και πρωτοβουλίες για την προώθηση των δικαιωμάτων των ζώωνκαι της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε: «Μας ενώνει η κοινή αντίληψη για την εξάλειψη των ανισοτήτων και  την προώθηση των αξιών της Αριστεράς όπως η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ελευθερία στη βάση όμως νέων αξιών που θα προωθούν μια τοπική οικονομία μικρής κλίμακας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μια κοινωνία και οικονομία της βιωσιμότητας. Η σύγχρονη αριστερά δεν μπορεί παρά είναι οικολογική και ενάντια στις γιγαντιαίες επενδύσεις σοβιετικού τύπου, αλλά και τον επιθετικό νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό που καταστρέφει την κοινωνία και το περιβάλλον.»