ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Παρ, 03/04/2015

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 10π.μ. πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση της αντιπροσωπείας της τοπικής κυβέρνησης του Ανατολικού Λονδίνου (Δήμος TowerHamlets) και εκπροσώπων συνδικάτων, μελών του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου (LabourParty, UK) με μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συνάντηση διοργάνωσε το Κίνημα Αλληλεγγύης για την Ελλάδα (GreeceSolidarityCampaign) και συντόνισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Τριγάζης, συντονιστής τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής Δήμαρχος του TowerHamlets, τρεις Αντιδήμαρχοι μπαγκλαντεσιανής καταγωγής, μέλη του συνδικάτου των εκπαιδευτικών, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της μπαγκλαντεσιανής κοινότητας στην Αθήνα.

Σύντομη παρουσίαση έγινε στην πολιτική του βρετανικού Εργατικού Κόμματος που είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των μεταναστών, κάτι που αποδεικνύει η συμμετοχή μεταναστών μπαγκλαντεσιανής καταγωγής στην τοπική βουλή του Ανατολικού Λονδίνου και η εναντίωση στις ιδιωτικοποιήσεις και τις νεοφιλελεύθερεες πολιτικές, ενώ θεωρούν την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ελπίδα για το αριστερό κίνημα στην Ευρώπη.

Ο Βουλευτής Δημαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη διασύνδεσης μεταξύ κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του περιβάλλοντος, στη σημασία της αειφορίας στην οικονομική ανάπτυξη, στην αλληλόδραση μεταξύ καταστροφής του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής από τη μία και της αύξησης της φτώχιας και των ανισοτήτων, της μετανάστευσης από την άλλη. Αναφέρθηκε στην ανάγκη συμπόρευσης της Αριστεράς και της Οικολογίας, αλλά και στο χρέος των πολιτικών ελίτ να διασφαλίσουν το μέλλον για τις επόμενες γενιές και να στηρίξουν νέα παραδείγματα για την οικονομία, όπως η αποκεντρωμένη τοπική και η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Ο εκπρόσωπος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο χρέος της "χαμένης γενιάς" να διεκδικήσει τα δικαιώματα των νέων στην εργασία, τον πολιτισμό, την παιδεία, την κοινωνικοποίηση για μία αναγέννηση της κοινωνίας.

Οι Έλληνες κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ζήτησαν από το Κίνημα Αλληλεγγύης για την Ελλάδα να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και να συμβάλλει στην άμβλυνση των στερεοτύπων για τον ελληνικό λαό.

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης για ανταλλαγή εμπειριών στην καταπολέμηση της ξενοφοβίας κυρίως σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και στην αντιμετώπιση των συνεπειών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση της βρετανικής αντιπροσωπείας με τους φορείς "Αλληλεγγύη για όλους", με το Δήμο Βύρωνα και την ελληνική μπαγκλαντεσιανή κοινότητα.