Στα πλαίσια τριήμερης περιοδείας σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία από την Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 που πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενους από τους Οικολόγους Πράσινους, Γιώργος Δημαράς, συναντήθηκε με κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής μετέβη στην Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκε στον ένα χρόνο διακυβέρνησης, στην συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, επίσης μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννη Τσιρώνη. Σε μία σε βάθος συζήτηση ανέπτυξε την κοινοβουλευτική δράση και τις πρωτοβουλίες του πάνω σε καίρια θέματα της πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό, το αγροτικό, το περιβάλλον και η προστασία του, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τα δημόσια έργα, τα προνόμια των βουλευτών, τα κοινωνικά δικαιώματα.
Την Κυριακή 7/2/2016ο Γιώργος Δημαράς μετέβη στην Ειδομένη, όπου επισκέφτηκε τον σταθμό της συνοριακής διέλευσης των προσφύγων από την Ελλάδα στην Π.Γ.Δ.Μ. συνοδεία εκπροσώπων των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης και της Διευθύντριας του Γερμανικού Πράσινου Ιδρύματος HeinrichBöll, παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Όλγας Δρόσου. Στην Ειδομένη είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες κατά την προσπέλαση των συνόρων, καθώς και το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που εκπληρώνουν μία σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως η Οικόπολις, Αντιγόνη, Δράση, Γιατροί χωρίς Σύνορα και πολλές άλλες, προσφέροντας ρουχισμό, σκεπάσματα, τρόφιμα, σκηνές, πάνες, ιατροφαρμακευτικό υλικό και συμβάλλοντας στην καθοδήγηση των προσφύγων για την περεταίρω πορεία τους.
Επίσης, διαπίστωσε την ανάγκη σύστασης και επί τόπου παρουσίας ενός συντονιστικού διυπουργικού οργάνου, το οποίο θα δίνει οδηγίες, θα καταγράφει και εντοπίζει προβλήματα, θα δίνει λύσεις και θα επικοινωνεί με τα αρμόδια υπουργεία για αποφυγή καταστάσεων χάους και εντάσεων και να συντονίζεται αποτελεσματικότερα το έργο εγχώριων και διεθνών οργανώσεων. Ένας σωστός συντονισμός των δράσεων θα οδηγούσε, επιπλέον, στην αποφυγή κακής χρήσης των προσφερόμενων υλικών, όπως π.χ. κουβέρτες, οι οποίες πετιούνται στα απορριματοφόρα ή καίγονται στην ύπαιθρο, ενώ θα μπορούσαν να αποθηκεύονται και να διατίθενται ελεγχόμενα και ορθολογικά στους πρόσφυγες.