ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ 'ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ' ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Τρί, 23/02/2016

«Σαν εκπρόσωπος της Πολιτικής Οικολογίας στο Κοινοβούλιο και συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ για να θυμίζω τις προτεραιότητες για μία βιώσιμη οικονομία, μία βιώσιμη και δίκαιη  κοινωνία και την προστασία του πλανήτη».

 

Στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του πολυσυζητημένου Νομοσχεδίου ‘Παράλληλο Πρόγραμμα’ («Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις») το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου στη Βουλή ο Γιώργος Δημαράς τόνισε, ότι το νομοσχέδιο  περιλαμβάνει  θετικά στοιχεία για την  προστασία των  συμπολιτών  μας που βιώνουν εντονότερα τις επιπτώσεις τη κρίσης. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να κυριαρχείται από προνοιακή λογική, αλλά να ενθαρρύνει τους ανέργους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να συμβάλουν στην τοπική οικονομία.

 «Σαν εκπρόσωπος της Πολιτικής Οικολογίας στο Κοινοβούλιο και συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ για να θυμίζω τις προτεραιότητες για μία βιώσιμη οικονομία, μία βιώσιμη και δίκαιη  κοινωνία και την προστασία του πλανήτη. Τα ζητήματα της βιωσιμότητας πρέπει να είναι προτεραιότητα και να διαπνέουν όλα  τα νομοθετήματα και την πολιτική πρακτική. Νέοι άνθρωποι θα πρέπει να ενταχθούν σε προγράμματα της περιφέρειας, σε δραστηριότητες της υπαίθρου, να εκπαιδευτούν στην αγροτική παραγωγή και  την μεταποίηση,  όχι απλά να προσλαμβάνονται σε δήμους για κάποιους μήνες και μετά τι;

Θα ήθελα και σε αυτό το νομοσχέδιο να είναι εμφανή τα ζητήματα που τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, που κάνουν πιο ισχυρή και ακατάρρευστη την εθνική μας οικονομία. Επίσης με κάθε τρόπο και με κάθε μέτρο να ενισχύεται η αγροτική παραγωγή στα πλαίσια της αειφορίας, αλλά και της διατροφικής αυτάρκειας της χώρας.

 Να δοθεί έμφαση στην επιμόρφωση των νέων ανέργων πάνω στην Κοινωνική Οικονομία, στον αγροτικό τομέα, οι άνεργοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες συνεργασίας για επιχειρηματική και δημιουργική δραστηριότητα…και όχι να μελαγχολούν. Αντί της απαλλαγής των χρεών σε Δημοτικά Τέλη να γίνεται  για τους ανέργους συμψηφισμός με εργασία και παροχή υπηρεσιών σε κοινωνικές και άλλες δράσεις του Δήμου ανάλογα με την ειδικότητα».

Τέλος, εκφράζοντας την ελπίδα η αριστερή κυβέρνηση να εκπληρώσει τις προσδοκίες των πολιτών τόνισε, ότι η αρρώστια που λέγεται ‘φακελάκι’ πρέπει να τελειώσει.»

 

 

Ολόκληρη η ομιλία, εδώ