ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ-Ο Γ.ΔΗΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΑΥΡΟΥ

Τετ, 14/09/2016

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους σε όλη τη σχολική κοινότητα και εύχονται μία δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά 2016-2017.

Μέσω των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συνδράμουν και εμπλουτίζουν το έργο του Υπουργείου Παιδείας, προωθώντας τις αρχές της Οικολογίας και της Αειφορίας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά με τα λιγότερα δυνατά κενά χάρη στις αποτελεσματικές προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες για το ολοήμερο σχολείο, τη δομή του νέου Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ προκύπτουν μέσα από τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία που θέτει την προβληματική του εκπαιδευτικού συστήματος στο σύνολό της και όχι αποσπασματικά όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Ο Οικολόγος Βουλευτής Γιώργος Δημαράς είχε την τιμή να εγκαινιάσει την φετινή σχολική χρονιά στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίων και Λυκείων Ταύρου, το οποίο φιλοξενεί πλέον των χιλίων μαθητών. Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους μαθητές ο Γ.Δημαράς αναφέρθηκε στην αξία της Παιδείας που διαμορφώνει τον άνθρωπο ως πνευματική οντότητα, αξία που μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα όσοι την έχει στερηθεί, όπως είναι τα παιδιά άλλων περιοχών του πλανήτη, αλλά και οι προηγούμενες γενιές που έζησαν τη φτώχεια και τον πόλεμο.

Στη συνέχεια, μίλησε στο μαθητικό ακροατήριο για τη σημασία της προστασίας της φύσης και της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. για το οποίο πρέπει να νιώθουν υπεύθυνοι, ώστε να το παραδώσουν στις επόμενες γενιές, ώστε να υπάρχει συνέχεια στη ζωή.

Στη συνέχεια, προέτρεψε του μαθητές να συμπεριφέρονται με αγάπη και κατανόηση απέναντι στους συμμαθητές και τους δασκάλους τους και να κατανοούν την διαφορετικότητα του καθενός, κοινωνική, φυλετική, οικονομική, ατομική.

Τέλος, ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, διαπιστώνοντας τα κτηριακά προβλήματα με κύριο το εγκαταλελειμμένο αμφιθέατρο «Τεμπονέρας» που βρίσκεται σε αχρηστία και για το οποίο υποσχέθηκε να εξασφαλίσει κάποια πίστωση για την επισκευή του χώρου που είναι τόσο χρήσιμος για την διεξαγωγή εκδηλώσεων από το σχολείο.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερες πληροφορίες:

210- 3306301 Γραφείο Τύπου