Όχι φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη

Πέμ, 15/12/2011

Όχι φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της Αττικής Οικολογικής Απάντησης κ. Γιώργος Δημαράς στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «κατά των Φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό» στις 14 Δεκεμβρίου 2011. Ο κ. Δημαράς στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς οι οικολόγοι υποστηρίζουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά αυτά δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με την προστασία των δασών και της καλλιεργήσιμης γης. Τα περιαστικά δάση της Αθήνας στην Πεντέλη, τον Υμηττό και την Πάρνηθα θα πρέπει να αποκατασταθούν και ενισχυθούν και όχι να περιοριστούν. Το Πεντελικό όρος που έχει δεχθεί τις μεγαλύτερες καταστροφές από τις πυρκαγιές και τα λατομεία χρειάζεται αποκατάσταση. Αντί να κάνουμε όμως ένα πρόγραμμα αποκατάστασης -στο οποίο πρέπει να συμμετέχει ο Δήμος Πεντέλης , η Περιφέρεια Αττικής και ο Σύνδεσμος Προστασίας του Πεντελικού Όρους -, συζητείται η τοποθέτηση 3500 στρεμμάτων φωτοβολταϊκού πάρκου. Η εκκλησία και η ιερά μονή Πεντέλης που φαίνεται ότι κινούν τη διαδικασία με οικονομικά κίνητρα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθουν σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα για την προστασία του περιβάλλοντος και των περιαστικών δασών».

Ο κ. Δημαράς τόνισε επιπλέον ότι μαζί με όλους τους περιφερειακούς συμβούλους που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα θα αντιπαραταχθεί στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών εάν  έρθουν στο περιφερειακό συμβούλιο. 

Σε κάθε περίπτωση, η Αττική Οικολογική Απάντηση θα συνδράμει στον αγώνα των φορέων και των κατοίκων για την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος.