Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς στην εκπομπή της ΕΡΤ "Μαζί το Σαββατοκύριακο" 17.2.2018

Δευ, 18/02/2019

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2019

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υφ. ΠΕΝ, Γ. Δημαράς, στην ΕΡΤ για τα εγκαταλελειμμένα και υπό κατάρρευση κτίρια
 
 
Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» στην ΕΡΤ την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ήταν καλεσμένος ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, προκειμένου να ενημερώσει για τις πρόσφατες καταρρεύσεις κτιρίων, αλλά και τα σχέδια που ήδη επεξεργάζεται το Υπουργείο για την αποτροπή περεταίρω τέτοιων συμβάντων. 
 
Στα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του, ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι «στην Αθήνα υπάρχουν 1800 κτίρια που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Στο Υπουργείο επεξεργαζόμαστε τη διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να παρεμβαίνουν στα κτίρια που είναι επικίνδυνα και είτε να τα κατεδαφίζει είτε να τα αποκαθιστά και στη συνέχεια να τα αξιοποιεί. Επίσης θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων αλλά και αντικίνητρα για όσους δεν τα συντηρούν».
 
Όσο αφορά στις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, ο Γ. Δημαράς ανέφερε ότι «στο Υπουργείο επεξεργαζόμαστε το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπλαση των πόλεων προκειμένου να αποκτήσουμε άλλου είδους πόλεις με περισσότερο πράσινο, με πράσινες διαδρομές, ποδηλατοδρόμους».
 
Τέλος σε ερώτηση των δημοσιογράφων ως προς την συνταγματική αναθεώρηση, ο Γιώργος Δημαράς  τόνισε πως είναι θετικός στην καθιέρωση διάταξης για την προστασία των ζώων, όμως η διάταξη αυτή  πρέπει να προστεθεί στο άρθρο 5 ή 25 του Συντάγματος και όχι στο 24, καθώς η αναθεώρηση του άρθρου 24 θα μπορούσε να επιφέρει κίνδυνο να τροποποιηθούν οι διατάξεις για την προστασία των δασών.
 
Ολόκληρη η συνέντευξη του Γ. Δημαρά στην ΕΡΤ, εδώ: