Ο Υφ. ΠΕΝ, Γ. Δημαράς, στο OPEN, για πολιτικές εξελίξεις και αναθεώρηση του Συντάγματος

Δευ, 18/02/2019
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υφ. ΠΕΝ, Γ. Δημαράς, στο OPEN, για πολιτικές εξελίξεις και αναθεώρηση του Συντάγματος
 
 
Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην OPEN ήταν καλεσμένος ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.
 
Στα βασικά σημεία των τοποθετήσεών του ο Γ. Δημαράς ανέφερε ότι «ήδη φαίνεται κάποιοι τομείς να ανακάμπτουν και ποιοτικά και ποσοτικά και αποτελεί θετικό σημάδι η ίδρυση σύγχρονων, καινοτόμων επιχειρήσεων με πράσινο προσανατολισμό».
 
Ως προς τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού, σχολίασε ότι «η μετακίνηση στελεχών αποτελεί ένα φαινόμενο που ίσχυε στο παρελθόν, ισχύει και σήμερα σε όλα τα κόμματα. Όταν ένας πολιτικός χώρος έχει μία δυναμική, είναι φυσικό και επόμενο πολιτικοί και πολίτες να κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή». Επίσης, πέρα του γεγονότος ότι κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής θητείας πολλοί βουλευτές μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα και αυτό αφορά σε όλα τα μεγάλα κόμματα, ο Γιώργος Δημαράς υπενθύμισε παράλληλα πόσα ιστορικά στελέχη, της αριστεράς είχε απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν.
 
Ως προς την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και θα πρέπει να βρεθεί ένα ελάχιστο μέτρο συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, για το καλό του πολιτεύματος. Τέλος, έκανε μια πρόταση για αναβάθμιση του επιπέδου του Κοινοβουλίου: να δοθεί η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να ψηφίζουν βουλευτές από διαφορετικά ψηφοδέλτια, έτσι ώστε οι βουλευτές να κρίνονται από όλο το εκλογικό σώμα και όχι μόνο από τους ψηφοφόρους συγκεκριμένου κόμματος.
 
Ολόκληρη η συνέντευξη του Γ. Δημαρά στο OPEN, εδώ: