Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τετ, 06/09/2017

Στην υποδοχή της αντιπροσωπείας της Σερβίας στη Βουλή, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, συμμετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς, από κοινού με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνοσερβικής Φιλίας Μαρία Τριανταφύλλου και την Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Χαρά Καφαντάρη.

 

Επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Σερβίας GoranTrivan, ενώ σε αυτή συμμετείχε και ο βουλευτής και Πρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων της Σερβίας (Zeleni Srbije) Ivan Karic.

 

Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών υπήρξε  εγκάρδια ατμόσφαιρα ενώ συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς περιβάλλοντος, ενέργειας και  υδάτων.


Ο  Γιώργος Δημαράς έθεσε το θέμα της ενίσχυσης της  Ειρήνης και της φιλίας των λαών  στα Βαλκάνια, ενώ αναφέρθηκε τόσο σε γενικότερα όσο και ειδικότερα  θέματα της οικολογίας, όπως η  προστασία της φύσης, η κλιματική αλλαγή καθώς και  η οικοδόμηση  μιας βιώσιμης και δίκαιης οικονομίας στις δύο χώρες αλλά και την Ευρώπη.

 

 Με την ολοκλήρωση των εποικοδομητικών συζητήσεων, ο Γιώργος Δημαράς έλαβε πρόσκληση από τον Πρόεδρο των Σέρβων Πράσινων IvanKaric προς τον ίδιο αλλά και προς τους Οικολόγους Πράσινους, για να επισκεφθούν τη Σερβία και τους Σέρβους Πράσινους.