Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ: Η κυβέρνηση έχει «πάρει μπροστά»

Παρ, 08/09/2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ:  Η κυβέρνηση έχει «πάρει μπροστά»

 

 Βιώσιμη  οικονομία  και στήριξη της κοινωνίας

 πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα

 

«Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αλλά και το φυσικό περιβάλλον..."

 

 

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση έχει «πάρει μπροστά», έχοντας προσαρμοστεί με ρεαλισμό στις απαιτήσεις της διακυβέρνησης της χώρας, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017. Όπως τόνισε, οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης είναι πλέον οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας με γνώμονα την οικοδόμηση  δίκαιης και βιώσιμης οικονομίας  και η στήριξη της κοινωνίας.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν είναι σύμφωνος ή αντίθετος με την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων ο Γιώργος Δημαράς υπογράμμισε ότι καταρχήν η εκπαίδευση θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος, χωρίς ωστόσο να είναι αντίθετος στη λειτουργία της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εφόσον τεθούν αυστηροί όροι και προϋποθέσεις. Όπως επεσήμανε, σήμερα ήδη λειτουργούν στη χώρα μας ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε όλες λίγο πολύ τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η χώρα μας θα πρέπει αργά ή γρήγορα να προσαρμοστεί στα δεδομένα που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη. Όπως τόνισε ο βουλευτής, η πολιτική οικολογία δίνει έμφαση σε ποιοτικά ζητήματα όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση αλλά και η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή, προκειμένου να εξυπηρετείται ο στρατηγικός σχεδιασμός της χώρας για  βιώσιμη  οικονομία.

 

Αναφορικά με την  επένδυση στο Ελληνικό και την κριτική που ασκείται προς την Κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι η πολιτική οικολογία είχε υποστηρίξει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης για το Ελληνικό. Για τα θέματα της αρχαιολογίας τόνισε : «Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αλλά και το φυσικό περιβάλλον της χώρας στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.  Εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα γίνουν τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έργο θα σταματήσει».

 

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Γιώργου Δημαρά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  εδώ