Ο Γιώργος Δημαράς στην Κύπρο ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής στην Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Δευ, 04/04/2016

Ο Γιώργος Δημαράς ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Κύπρο είχε την τιμή να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Νίκο Βούτση κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Σε δεξίωση που παρατέθηκε από τον Έλληνα πρέσβη στην Κύπρο, Ηλία Φωτόπουλο, η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με παράγοντες της πολιτικής ζωής της Κύπρου. Παρόντες ήταν μεταξύ των άλλων και η Αντιπρόεδρος του Κινήματος των Οικολόγων Κυπρίων Έφη Ξάνθου και η Υποψήφια Επαρχίας Λευκωσίας Μακαρία Άντρη Στυλιανού.

ΟΓιώργος Δημαράς, σε δηλώσεις του στα κυπριακά ΜΜΕ αναφέρθηκε στην αξία της Ενότητας και Αδελφοσύνης μεταξύ Κυπρίων και Ελλήνων, αλλά και ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς, προκειμένου να βρεθούν βιώσιμες διέξοδοι στις πολλαπλές κρίσεις και συγκρούσεις.

Την Πέμπτη το βράδυ διοργανώθηκε Οικοσυμπόσιο, όπου ο Βουλευτής Γιώργος Δημαράς ανέπτυξε το θέμα: «Προσφυγικό: Προβλήματα και Προκλήσεις για τον Ελληνικό λαό». Στην εισήγησή του έδωσε έμφαση στην οικολογική οπτική που εστιάζει στην αναζήτηση των αιτίων του ξεριζωμού των ανθρώπων, αλλά και στις ευθύνες της Ευρώπης απέναντι στο σεβασμό των θεμελιωδών αξιών της, που στην αντίθετη περίπτωση θα σημάνει την εισαγωγή των συγκρούσεων στο έδαφός της. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τις επιπτώσεις τους σε Ελλάδα και Κύπρο, το μέλλον της Ευρώπης αλλά και τον σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν τα πράσινα κόμματα στις νέες προκλήσεις.Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Βουλευτής των Πρασίνων Κύπρου Γιώργος Περδίκης.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο Βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στην Κύπρο είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Κύπρου. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων και των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου στην Κύπρο συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα για τις δύο χώρες αλλά και την Ευρώπη.

Την Παρασκευή το απόγευμα η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με γυναίκες υποψήφιες βουλευτές αλλά και στελέχη του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών.

 

Το Σάββατο το πρωί οργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Αμμόχωστος μία πράσινη πόλη: Οικολογική Ανοικοδόμηση της πόλης της Αμμοχώστου». Στην ημερίδα συμμετείχε με ομιλία του ο Κώστας Διάκος σχετικά με την πράσινη πρόταση που έχουν διαμορφώσει από το 2010 οι Οικολόγοι Πράσινοι δια μέσω του τέως Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου και προωθούν μέσω των Ευρωπαίων Πράσινων. Χαιρετισμό απηύθυναν η Χριστίνα Ευθυμιάτου και ο Γιώργος Δημαράς, ενώ παρευρέθηκαν ο Έλληνας πρόξενος Ευάγγελος Τσόλκας και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του τέλος, ο Βουλευτής συνοδευόμενος από την αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων επισκέφτηκε την Πράσινη Γραμμή και το σημείο διαμαρτυρίας για τους αγνοούμενους.