Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ

Παρ, 07/04/2017

Ο Οικολόγος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, σε συνέχεια ερώτησης που είχε καταθέσει στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά με την προστασία από επεμβάσεις και την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αγ. Αναργύρων – Ελευσίνας, είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Κώστα Πετράκη. Κατά τη συνάντηση ο Βουλευτής ενημερώθηκε για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών. Ο Βουλευτής διαπίστωσε τις εντυπωσιακές ελλείψεις στο σχεδιασμό του σιδηροδρόμου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των διαβάσεων στο δίκτυο του ΟΣΕ), αλλά και το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΟΣΕ σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Ενδεικτικό της απαξίωσης των μέσων σταθερής τροχιάς τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα είναι η μηδαμινή συμμετοχή των τρένων στις μεταφορές, αφού μόλις το 3,5% των επιβατικών και 1,5% των εμπορικών μεταφορών καλύπτεται από μέσα σταθερής τροχιάς, τη στιγμή που το υπάρχον δίκτυο θα είχε τη δυνατότητα δεκαπλάσιου όγκου μεταφορών με πολλαπλά οφέλη τόσο για την οικονομία και τους καταναλωτές με τη μείωση των τιμών των προϊόντων, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Πετράκη, έχει δρομολογηθεί η καταγραφή και αξιολόγηση των υφιστάμενων διαβάσεων στο δίκτυο του ΟΣΕ στη βάση μελετών βιωσιμότητας που εκπονήσουν τα πολυτεχνία της χώρας. Με την ευκαιρία της συζήτησης σχετικά με το αίτημα της Δημοτικής Αρχής της Ελευσίνας για κατασκευή νέας ισόπεδης διάβασης ο κ. Πετράκης διαβεβαίωσε τον Οικολόγο Βουλευτή, ότι ως την ολοκλήρωση των μελετών δεν θα επιτρέπεται η κατασκευή νέων ισόπεδων διαβάσεων. Στο πλαίσιο της συζήτησης για την επαναλειτουργία ανενεργών σιδηροδρομικών γραμμών τέθηκε το ζήτημα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ για την αξιοποίησή τους (τουριστική-επιβατική-εμπορική) λόγω επενδυτικής αδυναμίας του Οργανισμού, καθώς οι επενδύσεις αυτές προϋποθέτουν είτε την ίδρυση θυγατρικής, είτε την ύπαρξη ιδιωτικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ θα μπορούσαν να προέρχονται και από την Κοινωνική Οικονομία. Στην αναγκαιότητα εμπλοκής των ΚοινΣεπ για τις ανάγκες φύλαξης των γραμμών και την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούνται από κλοπές υλικού και βανδαλισμούς συμφώνησαν ο Βουλευτής και ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Τέλος, συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Διοίκησης του ΟΣΕ για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών με σκοπό την επιτάχυνση και υλοποίηση των προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα.

 

Πληροφορίες: 2106399612 / 6947969398