Ο Δημαράς για το Ασφαλιστικό στη Βουλή

Πέμ, 10/12/2015

 

10.12.2015

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΜΕΙΩΣΗ 50% στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ σΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ της ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, ζητώντας διευκρινιστικά στοιχεία για τις κατηγορίες συνταξιούχων που λαμβάνουν συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ το μήνα ή λαμβάνουν αθροιστικά μεγάλο αριθμό συντάξεων. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πάνω από δυο χιλιάδες συνταξιούχοι λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη άνω των 3.000€ το μήνα και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι λαμβάνουν αθροιστικά από 2 έως και 10 συντάξεις. Η ερώτηση του Γ.Δημαρά συνυπογράφεται από 17 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παράλληλα, σε παρέμβασή του σε αρμόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Γ.Δημαράς ζήτησε τη μείωση των συντάξεων των βουλευτών κατά 50% εφόσον λαμβάνουν και άλλη σύνταξη, την προστασία των χαμηλών συντάξεων και την εφαρμογή μέτρων, όπως η επέκταση του εργόσημου, για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας. Ο Γ.Δημαράς παρουσίασε σχέδιο για την κλιμακωτή μείωση των μεγάλων συντάξεων, με το οποίο θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο χωρίς να κοπεί ούτε ένα ευρώ στις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ.

 

Όπως τόνισε ο Γ.Δημαράς: «Η κατάσταση που βιώνουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι και να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Δεν μπορούμε να διεκδικούμε χωρίς να κάνουμε σωστούς λογαριασμούς. Δεν μπορούμε να κόβουμε τις χαμηλές συντάξεις και να μην πειράζουμε τις υψηλές συντάξεις των βουλευτών. Δεν μπορούμε να συζητάμε για περικοπές προνοιακών επιδομάτων και να υπάρχουν κατηγορίες συνταξιούχων που να λαμβάνουν χρήματα 3 και 4 φορές περισσότερα από εν ενεργεία εργαζόμενους ή να λαμβάνουν ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό συντάξεων. Δεν μπορούμε να συζητάμε για αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων χωρίς να έχουμε πάρει δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας. Δεν μπορούμε να αυξάνουμε τη φορολογία των αγροτών χωρίς να έχουμε λάβει μέτρα για την ενδυνάμωση της νέας αγροτικής παραγωγής. Όλα τα μέτρα που θα λάβουμε πρέπει να προσανατολίζονται στη δραστική μείωση της ανεργίας που θα έρθει μόνο μέσα από την εξυγίανση της οικονομίας, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για να διατηρήσουμε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς πρέπει να προχωρήσουμε σε γενναίες κινήσεις που θα εκτιμήσει η κοινωνία».

 

Πληροφορίες: 2106399612