Νέα έκκληση των Ευρωπαίων Πράσινων για την Ελλάδα προς τους ηγέτες της ΕΕ

Πέμ, 02/07/2015

 Η Ευρωπαϊκή μας κοινότητα αποτελούμενη από 28 χώρες και 500 εκατομμύρια πολίτες αντιμετωπίζει σήμερα απειλή μέσα στα ίδια τα σύνορά μας και τους θεσμούς μας. Αν αφήσουμε την τρέχουσα πορεία των γεγονότων να εξακολουθεί να εκδηλώνεται το μόνο που θα επιτρέψουμε είναι αυτός ο κίνδυνος να μεγαλώσει.

Ηγέτες της ΕΕ, θα πρέπει να μας οδηγήσετε έξω από αυτό το επικίνδυνο αδιέξοδο. Θα πρέπει να κινήσετε την Ε.Ε. προς τα εμπρός. Η τρέχουσα επιλογή μεταξύ δύο κακών, ακριβών και επικίνδυνων επιλογών πρέπει να ξεπεραστεί. Μόνο με αυτό τον τρόπο η ΕΕ θα αποφύγει να χάσει ένα από τα μέλη της, την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των πολιτών της.

Σας καλούμε να καταλήξετε σε μια νέα συμφωνία: μια συμφωνία που θα επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της φορολογίας, της δημόσιας διοίκησης, την καταπολέμηση της διαφθοράς και θα δίνει μια νέα οικονομική δυναμική. Μια συμφωνία που θα αποφεύγει μέτρα ανατροφοδοτούμενης λιτότητας, τα οποία είναι οικονομικά αυτοκαταστροφικά και κοινωνικά ανεύθυνα. Μια συμφωνία για πραγματικές, βιώσιμες επενδύσεις. Μια συμφωνία που θα αναδιαρθρώσει και θα ελαφρύνει το ελληνικό χρέος.

Το θέμα αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο την Ελλάδα. Πρόκειται για τις κοινές προσπάθειές μας να οικοδομήσουμε μια Ευρωπαϊκή δημοκρατία. Αν η ιδέα μιας ενωμένης δημοκρατικής Ευρώπης, η οποία υλοποιεί την υπόσχεσή της για την κοινή ελευθερία, ειρήνη και ευημερία, δεν μπορεί πλέον να βρει τους δικούς της αρχιτέκτονες της ενότητας, θα παραπαίει και θα πεθάνει. Καλούμε επομένως εσάς, τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κυβέρνησης, να ανοίξετε τον δρόμο για τη βιώσιμη ανάκαμψη της Ελλάδας, με βάση τη συμφωνία που προτείνεται παραπάνω.

Rebecca Harms και Philippe Lamberts

Συμπροέδροι της Ομάδας των Πρασίνων / Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Monica Frassoni και Reinhard Bütikofer

Συμπροέδροι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος

Sven Giegold και Ernest Urtasun

Μέλη της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής