Γιώργος Δημαράς: Θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες μου και τις μεταρρυθμίσεις

Παρ, 03/06/2016

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τους Οικολόγους Πράσινους, Γιώργος Δημαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση, απαντώντας σε δημοσιεύματα και σχόλια για τη στάση του απέναντι σε διατάξεις προσφάτων νομοσχεδίων και για το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί, αφού εκφράζει διαφωνίες:

 

«Η εκλογή και συμμετοχή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε για να δώσουμε από κοινού αγώνες με στόχο τις βαθιές αλλαγές στην κοινωνία και στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης, να προχωρήσουμε σε ανακατανομή του πλούτου,  να προστατέψουμε το περιβάλλον γύρω μας και να εργαστούμε για μια βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στη φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά.

 

 Αυτή η προσπάθεια, όπως συμβαίνει σε όλους τους αγώνες, προσκρούει συχνά σε αντιδράσεις, σε εκβιασμούς σε ανυποχώρητη συμπεριφορά των δανειστών, σε συμβιβασμούς, σε υποχωρήσεις ή ακόμη και σε αλλαγές των βασικών μας κατευθυντηρίων γραμμών.

 

Εμείς οι βουλευτές έχουμε καθήκον να στεκόμαστε κάθε φορά στο ύψος των περιστάσεων και να γινόμαστε “ανάχωμα”, όταν διαπιστώνουμε  αποκλίσεις  από  βασικές  ιδεολογικές  και πολιτικές  αρχές.  Αυτό έκανα πρόσφατα και αυτό θα κάνω κάθε φορά, που θα αισθάνομαι, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι έξω  από τις  αρχές και  τις ιδέες μου.  Η ψήφος μου σταθμίζει όλους τους  παράγοντες που συνθέτουν το γενικό συμφέρον της χώρας μου και των πολιτών. Το να παραιτηθείς και να αποσυρθείς είναι εύκολη υπόθεση. Το να μείνεις και να παλέψεις μέσα σε σκληρές και επώδυνες καταστάσεις, είναι το δύσκολο. Οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Προσβλέπουμε σε δυνατότητες αλλαγών και βελτιώσεων στο κοντινό μέλλον, που πιστεύουμε ότι θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των συμπολιτών μας, θα εξυγιάνουν το πολιτικό μας σύστημα, θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στο κράτος.

 

Τώρα δεν μπορούμε να πετύχουμε όσα  θέλουμε, αλλά δεν θα γίνουμε και ριψάσπιδες και φυγόπονοι μπροστά στα δύσκολα.

 

Η δημιουργική  κριτική προς την  Κυβέρνηση είναι υποχρέωση κάθε βουλευτή, η διάκριση των εξουσιών είναι θεμέλιο της δημοκρατίας που  θα πρέπει να εμπεδωθεί  στην κοινωνία και την πολιτική κουλτούρα.  Θα μείνουμε,  θα διορθώνουμε τις στρεβλώσεις και θα αντιστεκόμαστε απέναντι  σε επιλογές, όταν κρίνουμε ότι είναι λανθασμένες.

 

Στην περίπτωση του άρθρου  για τις offshore, όταν διαπίστωσα ότι αυτό που ψηφίστηκε ήταν πολύ ήπιο και μακριά από τις επιδιώξεις μας ως ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ και ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασα για τη μορφή που είχε το συγκεκριμένο άρθρο. Η αντίδρασή μου είχε ισχυρό έρεισμα και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δικαιώθηκα.

 

Στην δύσκολη φάση για την πατρίδα μας και την  πλειοψηφία των Ελλήνων δεν  επιθυμώ να λειτουργήσω  αποσταθεροποιητικά. Το κόμμα μου «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ» και εγώ προσωπικά  αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτή της την προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας προς ένα κοινωνικά δίκαιο, οικονομικά βιώσιμο και περιβαλλοντικά ευαίσθητο μοντέλο ανάπτυξης».