Γιώργος Δημαράς: Ως Οικολόγοι είμαστε αντίθετοι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Δευ, 10/07/2017

Την αντίθεση των Οικολόγων Πράσινων στις σχεδιαζόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος υπογράμμισε ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου STIGMAFMκαι τους δημοσιογράφους Σπύρο Λιβέρη και Γρηγόρη Μπάστα την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την πορεία της οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας ο Γιώργος Δημαράς τόνισε:

 

«Το ουσιώδες είναι ότι ανακάμπτει η οικονομία της χώρας. Όταν θα έχουμε σε ετήσια βάση ένα ποσοστό ανόδου 2% του ΑΕΠ, αυτό μεταφράζεται σε μια ανάπτυξη με βιώσιμα χαρακτηριστικά, με αύξηση θέσεων εργασίας και με περισσότερο χρήμα στις τσέπες των πολιτών. 

Υγιής ανάπτυξη σημαίνει ανάπτυξη των παραγωγικών δεικτών της χώρας. Πρέπει να παράγουμε απ όλα τα αγαθά και να έχουμε ισχυρές τοπικές κοινωνίες. Η ανάπτυξη πρέπει να έρθει σε τομείς καινοτομίας, δεν φτάνουν μόνο οι επενδύσεις, έχει σημασία να δούμε το πού θα γίνουν οι επενδύσεις.. Πρέπει να γίνει πράξη, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Επί ΝΔ είχαμε μια φαινομενική ανάπτυξη που γρήγορα κατέρρευσε και εκτόξευσε το εθνικό χρέος στα 310 δις ευρώ».

 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Δημαρά εδώ