Γιώργος Δημαράς: Να διερευνηθεί μέχρι τέλους η υπόθεση της Novartis

Παρ, 23/02/2018

Γιώργος Δημαράς:  Να διερευνηθεί μέχρι τέλους η υπόθεση της Novartis

Συνέντευξη στον StigmaRadio 97,6

Την ανάγκη να διερευνηθεί μέχρι τέλους η υπόθεση της Novartis υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό StigmaRadio 97,6 της Ζακύνθου και στους δημοσιογράφους Σπύρο Λιβέρη και Γρηγόρη Μπάστα, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. 

Ο Γιώργος Δημαράς τόνισε ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis και προσωπικά εύχεται να μην είναι. Ωστόσο υπογράμμισε ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει ευθύνη των πολιτικών προσώπων, υπάρχει σίγουρα ευθύνη στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Ο βουλευτής επεσήμανε ότι κατά κύριο λόγο η ΝΔ θα πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον χώρο της Υγείας καθώς επί κυβερνήσεως ΝΔ και Κώστα Καραμανλή αυξήθηκαν οι φαρμακευτικές δαπάνες από 2,2 δις ευρώ το 2004 σε 5,1 δις ευρώ το 2009.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Γιώργος Δημαράς τόνισε ότι δεν μιλάμε απλά για ευθύνη πολιτικών προσώπων σχετικά με την αύξηση των φαρμακευτικών δαπανών, αλλά για μια περίοδο όπου κατέρρευσαν οι τράπεζες και η οικονομία της χώρας, όπου εκτοξεύθηκε το δημόσιο χρέος, ήρθε η κρίση και μπήκαμε στα μνημόνια.

Όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Δημαράς: «Πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση μέχρι τέλους, να διερευνηθούν τα ονόματα πολιτικών που προέκυψαν από τις δικαστικές έρευνες. Ελπίζω η δικαιοσύνη να τελειώσει σύντομα την έρευνά της και να προχωρήσει και στους γιατρούς και σε όσους άλλους εμπλέκονται στο κύκλωμα των φαρμακευτικών δαπανών.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το άρθρο 86 περί ευθύνης Υπουργών, όπου προστατεύονται από τυχόν εγκλήματα που διέπραξαν, τα οποία μπορεί και να έχουν παραγραφεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο λαός δεν πρέπει να μάθει την αλήθεια. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, ότι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα σκανδαλολογίας μέχρι τις εκλογές, αλλά εδώ όλοι κρινόμαστε και θα δούμε ποιοι θέλουν και ποιοι όχι να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους. Δεν δέχομαι την κατηγορία της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας».

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Δημαρά  εδώ