Γιώργος Δημαράς: Να αλλάξει τώρα ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών

Τρί, 27/02/2018

Γιώργος Δημαράς:  Να αλλάξει τώρα ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών

Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να αλλάξει ο νόμος από την παρούσα βουλή ζήτησε ο οικολόγος βουλευτής

Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να αλλάξει από την παρούσα βουλή ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς κατά τη διάρκεια συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συμμετείχαν στη συζήτηση, ο Γιώργος Δημαράς τόνισε την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες από όλους προκειμένου να προχωρήσει η αλλαγή του νόμου και να υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για αλλαγή του σχετικού άρθρου του Συντάγματος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, ο Γιώργος Δημαράς υποστήριξε ότι ο κάθε βουλευτής πρέπει να λειτουργεί κατά συνείδηση και υπερασπίστηκε το τεκμήριο της αθωότητας για τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis. Παράλληλα υπογράμμισε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης του δημοσίου, με αποκορύφωμα την αύξηση της δαπάνης από 2,43 δις ευρώ το 2004 σε 5,11 δις ευρώ το 2009 κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ο Γιώργος Δημαράς αντέδρασε έντονα στο σχόλιο εκπρόσωπου κόμματος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμίστηκε στην ψηφοφορία της Βουλής με τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι στην Αριστερά υπάρχουν άνθρωποι που πολέμησαν το ναζισμό και τη Χούντα, επομένως είναι απαράδεκτη η οποιαδήποτε προσπάθεια συσχέτισης της Αριστεράς με τη Χρυσή Αυγή.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Γιώργος Δημαράς επεσήμανε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο κυριαρχίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, του επιθετικού καπιταλισμού και του νεοφιλελευθερισμού που καταστρέφει τις κοινωνίες και τον πλανήτη. Το 1% του πληθυσμού της Γής κατέχει όσο το υπόλοιπο 99%, ενώ η κυριαρχία των πολυεθνικών οδηγεί στο αδιέξοδο και στην καταστροφή τις μικρομεσαίες επιχείρησεις. Όπως τόνισε ο βουλευτής πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης και να τεθούν όρια στον επιθετικό καπιταλισμό.

 

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Γιώργου Δημαρά  εδώ

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή του ACTION 24 εδώ