ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Συνέντευξη στον 102 FM της ΕΡΤ 3

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

Συνέντευξη στον 102 fm της ΕΡΤ3 (16 - 11 - 2017)

 

«Η Ελλάδα χτίζεται εκτός σχεδίου» σύμφωνα με τον, προερχόμενο από τους Οικολόγους Πράσινους, βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δημαρά.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη -με αφορμή τη φονική καταιγίδα στη Δυτική Αττική, που στοίχισε τη ζωή 16 ανθρώπων-  αναφέρθηκε στις ευθύνες του ανθρώπινου παράγοντα επισημαίνοντας πως, αν και κατά κανόνα, σκεπάζονται θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν.

«Θα πρέπει όλα τα ρέματα να τα πάρουμε από την κοίτη μέχρι την πηγή και να ξηλώσουμε τα αυθαίρετα, μάνδρες και οικήματα» τόνισε, ενώ  χαρακτήρισε «τραγική περίπτωση» τον τρόπο που γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα.

Αναφερόμενος στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που πραγματοποιείται στη Βόνη και στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού επεσήμανε πως «το αμόκ του κέρδους λειτουργεί κατά του περιβάλλοντος και παρεμβαίνει κατά ενός γενικότερου σχεδιασμού που χρειάζεται για να σωθεί ο πλανήτης». Μάλιστα, για τη σχέση του καπιταλιστικού συστήματος με το περιβάλλον υπογράμμισε πως «είναι σα να προσπαθείς να πείσεις τον κροκόδειλο να φάει χόρτα».

Στον αντίποδα, χαρακτήρισε «λογική και σωστή συμπεριφορά» αυτή της γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του βουλευτή Γιώργου Δημαρά στον 102FM της ΕΡΤ3 εδώ