ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Πέμ, 09/07/2015

Ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και στην ελπίδα που δίνει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και ο ουσιαστικός διάλογος που έγινε με κατάληξη το κοινό πόρισμα. Επίσης τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης με τη συμβολή όλων για να καταλήξουμε άμεσα σε μια τελική συμφωνία.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε:  «Η Ελλάδα περνάει την πιο δύσκολη καμπή μετά την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο. Με  το δημοψήφισμα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες  εμπιστεύτηκαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση  για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Ελλάδα είναι  Ευρώπη και πρέπει  να συμμετέχει στις διαδικασίες της Οικονομικής και Πολιτικής Ολοκλήρωσης.

 Η Ευρώπη  του "νεοφιλελευθερισμού" δεν μας ικανοποιεί, όπως δεν μας ικανοποιεί και η παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων. Η θέση μας  όμως είναι στον πυρήνα της Ευρώπης  και  πρέπει όλοι μαζί να την αλλάξουμε.»

Ακολουθεί σχετική δήλωση του Γιώργου Δημαρά

ΟΙ Ελληνίδες και οι Έλληνες με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος  έδωσαν εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί  για την χώρα και να συνεχίσει το  έργο του. Τώρα  πρέπει να υπογραφεί η καλύτερη δυνατή  συμφωνία για να παραμείνει η Ελλάδα στο ΕΥΡΩ.

 Να παραμείνουμε στη Ευρωζώνη και   να αλλάξουμε την χώρα για να γίνει οικονομικά  ανθεκτική  δίκαιη και  βιώσιμη.

Η δύσκολη και σύνθετη κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, σύνεση και σωστή στάθμιση όλων των παραγόντων για τις καλύτερες αποφάσεις.

Καλύτερη και  υπεύθυνη επιλογή σήμερα είναι εκείνη που θα εξασφαλίζει προοπτικές βιωσιμότητας για τη χώρα μας και λιγότερα βάσανα για το λαό.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ολόκληρη την αλήθεια για να συμμετέχουν με ευθύνη στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, πρέπει να γνωρίζουν  ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος χωρίς θυσίες.

Το συμφέρον της χώρας είναι μία ομαλή και συντεταγμένη πορεία προς αναδιοργάνωση της οικονομίας και του κράτους αποφεύγοντας καταστάσεις απροσδιοριστίας.

Η  κυβέρνηση πρέπει  να  μην ακούσει τις φωνές  που σπρώχνουν τις διαδικασίες προς την έξοδο από την Ευρωζώνη.