ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Παρ, 26/05/2017

 

γιωργοσ  ΔΗΜΑΡΑσ: αναγκαιεσ οι μεταρρυθμισεισ για την οικοδομηση μιασ βιωσιμησ οικονομιασ

 

Σειρά Ομιλιών του Οικολόγου Βουλευτή για την Οικονομία και το Περιβάλλον

 

Σε εκδήλωση με θέμα τη βιώσιμη οικονομία μίλησε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ) Γιώργος Δημαράς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ΟΠ στην Αθήνα και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων και ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια.

Ο Γιώργος Δημαράς στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον πλανήτη παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία για την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της γής, την εξέλιξη του παγκόσμιου ΑΕΠ αλλά και την παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας, στοιχεία που καταδεικνύουν την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου που ακολουθεί η ανθρωπότητα κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Στη συνέχεια ο οικολόγος βουλευτής αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, με ειδική αναφορά στη μεγέθυνση του ελληνικού χρέους, στην αρνητική εξέλιξη του εμπορικού ισοζυγίου αλλά και στη συρρίκνωση του αγροτικού τομέα της χώρας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ (2004-2009). Ο Γιώργος Δημαράς παρουσίασε αναλυτικά διαγράμματα με τη σύνθεση του ελληνικού ΑΕΠ ανά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και στοιχεία που αφορούν την κατανάλωση ενέργειας ανά τομέα. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η χώρα για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης και ισόρροπης οικονομίας που θα εξασφαλίζει ένα σημαντικό βαθμό διατροφικής και ενεργειακής αυτάρκειας και θα διέπεται από τις αρχές της κοινωνικής και διαγενεακής δικαιοσύνης. 

Ο Γιώργος Δημαράς ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην ανάγκη ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα ωφελήσουν μακροπρόθεσμα την οικονομία και το περιβάλλον και πρότεινε την εγκατάλειψη των υφιστάμενων προγραμμάτων εξόρυξης υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας και μέλος των ΟΠ Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος των ΟΠ Κώστας Διάκος, το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ Νίκος Καλαποθαράκος, καθώς και αρκετοί πολίτες με τους οποίους ακολούθησε συζήτηση.