ΕΡΩΤΗΣΗ Γ.ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τετ, 03/02/2016

Ερώτηση κατέθεσε ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι συνταξιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών εξακολουθούσαν να λαμβάνουν μισθό, ταυτόχρονα με τη σύνταξή τους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για το θέμα αυτό που κατήγγειλε πριν μερικούς μήνες ο τ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, κ. Δ. Κλούρας, διετάχθη έρευνα από τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, κ. Τ. Αλεξιάδη, ο οποίος ζήτησε από τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να ερευνήσουν άμεσα και σε βάθος την υπόθεση. Όπως αναφέρεται στις καταγγελίες, εκτιμάται ότι η απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2014, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα και σε άλλα Υπουργεία.

 

Όπως τόνισε ο Γ. Δημαράς: «Η μάχη που δίνουμε για τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση στο δημόσιο τομέα συνεχίζεται. Κάθε καταγγελία θα πρέπει να ερευνάται σε βάθος, πολύ περισσότερο όταν αφορά κατασπατάληση χρημάτων του ελληνικού λαού. Δηλώνουμε τη στήριξή μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης τόσο σε ότι αφορά το ΥΠΟΙΚ, όσο και σε άλλα Υπουργεία, εφόσον προκύψουν σχετικά στοιχεία».

 

 

Διαβάστε την ερώτηση του Γιώργου Δημαρά εδώ.