Δημαράς: «Εμεις οι οικολόγοι έχουμε την έγνοια τι θα γίνει αύριο»

Δευ, 17/09/2018

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Δημαράς στο Life-Events.gr

 

Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 83ης ΔΕΘ, παραχώρησαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι συνεκπρόσωποι των ΟΠ, Φίλιππος Γκανούλης και Χριστίνα Ευθυμιάτου, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΟΠ, Μανώλης Βέμης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μέλος των ΟΠ, Γιώργος Δημαράς και ο Βουλευτής Β’ Αθήνας και μέλος των ΟΠ, Γιάννης Τσιρώνης. Το παρών έδωσε επίσης και ο αντιπρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, Φώτης Μπίμπασης.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μέλος των ΟΠ, Γιώργος Δημαράς, μίλησε στην κάμερα του Life-Events.gr για το κοινωνικό και περιβαλλοντικό μήνυμα που θέλουν να στείλουν, τονίζοντας πως η «πολιτική οικολογία, ενδιαφέρεται και για το παρόν αλλά και για το μέλλον».

«Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δε βλέπει μακριά»
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Δημαράς υποστήριξε επίσης πως: «Τα πολεοδομικά ζητήματα θα προσπαθήσω να τα λύσω, πάντα προσπαθούμε να περάσουμε τις πολιτικές μας θέσεις μέσα από τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Αν αυτό δεν περάσει θα κρίνουμε, πάμε όμως ως μια πολιτική δύναμη με προγραμματικές θέσεις και βάσεις».

Μεταξύ των παρευρισκομένων και ο αντιπρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, Φώτης Μπίμπασης (αριστερά)

Παράλληλα, τόνισε: «Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν βλέπει μακριά, ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη που φέρνει κέρδη και καταναλωτισμό με φτώχεια και δυστυχία, υποτιμά τους υπαρκτούς κινδύνους και υπονομεύει τη ζωή μας και το μέλλον της ανθρωπότητας». Ο ίδιος έκανε λόγο για συσπείρωση, καλώντας «όλους τους νέους να έρθουν μαζί μας και να παλέψουν, γιατί μόνο η ενότητα μπορεί να προωθήσει τις αρχές της οικολογίας».

Δείτε επίσης:   Θεσσαλονίκη: Παράνομη μεταφορά 221 μεταναστών σε δύο ημέρες εντόπισε η Αστυνομία

Τσιρώνης: «Τολμήσαμε…»
Ο τέως υπουργός, βουλευτής Β’ Αθήνας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης κάνοντας την αποτίμηση του έργου των Οικολόγων Πράσινων στην κυβέρνηση μεταξύ άλλων, είπε: «Τολμήσαμε να αναλάβουμε τη συνευθύνη να ανορθώσουμε την οικονομία μέσα από την Ευρωζώνη, τη συνευθύνη να αποφύγουμε το Grexit ώστε να μην εξαγοραστεί η χώρα για ένα κομμάτι ψωμί».

Η συντονίστρια της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΟΠ, Χριστίνα Ευθυμιάτου, παρουσίασε τους 6 βασικούς άξονες αιχμής τους στα θέματα παραγωγικής ανασυγκρότησης, που είναι οι εξής:
-Αγροδιατροφικός τομέας, νέος σχεδιασμός για την Αλιεία και την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων
-Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των δασών, της βιοποικιλότητας και των προστατευόμενων περιοχών
-Ανάδειξη της κυκλικής οικονομίας
-Στήριξη του τομέα της κοινωνικής, συνεταιριστικής και αλληλέγγυας οικονομίας
-Βιώσιμος Τουρισμός
-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Ο Μανώλης Βέμης, συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΟΠ τόνισε ότι μέσα από την κυβερνητική συνεργασία θα αναδειχθούν τέσσερα βασικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η απόκρουση των σχεδιασμών για διακρατικές συμφωνίες εμπορίου, όπως η TTIP και η CETA.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφερόμενοι στις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή, ξεκαθάρισαν ότι θα κατέβουν αυτόνομα και δήλωσαν ανοιχτοί σε συνεργασίες.

 

Ανοιχτή εκδήλωση: «Εξορύξεις υδρογοναθράκων& Κλιματική αλλαγή»
Απόψε (14/09, 19.30) οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ οργανώνουν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και Κλιματική Αλλαγή».
Αναλυτικά για την εκδήλωση, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!