Δήλωση Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά: “Συνεχίζεται η διαδικασία διόρθωσης στα γραφεία κτηματογράφησης για τον Δήμο Αθηναίων”

Παρ, 21/06/2019

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2019

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δήλωση Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά:

“Συνεχίζεται η διαδικασία διόρθωσης στα γραφεία κτηματογράφησης για τον Δήμο Αθηναίων” 

 

Ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της προ-ανάρτησης για τις κτηματογραφούμενες περιοχές εντός του Δήμου Αθηναίων και σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Κτηματολογίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς διευκρινίζει τα εξής:

«Στις 24 Ιουνίου λήγει η διαδικασία της προ-ανάρτησης για τις κτηματογραφούμενες περιοχές εντός του Δήμου Αθηναίων. Εντούτοις, μέχρι την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάρτησης, που θα ακολουθήσει εντός των επόμενων επτά μηνών, όσοι πολίτες δεν έχουν υποβάλλει τα σχετικά συμπληρωματικά έγγραφα ή τις αιτήσεις διορθώσεων, θα μπορούν ατελώς να τα καταθέτουν στα αρμόδια κτηματολογικά γραφεία.   

Στη συνέχεια, κατά τη διαδικασία της ανάρτησης θα δημοσιοποιηθούν τα σχετικά διορθωμένα στοιχεία και οι πολίτες θα έχουν εκ νέου τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής και ενστάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση,συνίσταται στους πολίτες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους το ταχύτερο δυνατό, ώστε να αποφευχθούν δυσκολίες της τελευταίας στιγμής. Αυτό το διάστημα η ροή των πολιτών στο γραφείο κτηματογράφησης είναι ομαλή χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις και αναμονές κοινού».