Δήλωση του Γιώργου Δημαρά για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υφυπουργού Περιβάλλοντος

Πέμ, 30/08/2018

Σας ευχαριστώ για τις ευχές, την εκτίμηση και την αγάπη που μου μεταφέρατε με τα μηνύματα σας.
Από τη θέση ευθύνης που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των καιρών και να εφαρμόσω τις ιδέες της οικολογίας στον τομέα μου. 
Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης να εκφράσω την πολιτική οικολογία στην κυβέρνηση, τις απαιτήσεις του κόμματος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που εκπροσωπώ και κυρίως τα πόθους όλων των Ελλήνων για δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία και οικονομία.
Θα συμβάλλω στο να σώσουμε ότι σώζεται, να αποκαταστήσουμε πληγές και να περάσουμε σε μια ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων με υπεύθυνη και ηθική στάση απέναντι στις επόμενες γενιές των ανθρώπων αλλά και γενικά της ζωής στον Πλανήτη μας. Να αλλάξουμε τα πράγματα στην χαοτική δημιουργία οικισμών , να ανοίξουμε το δρόμο για να πρασινίσουν οι πόλεις μας.
Το γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολος ο δρόμος υλοποίησης των οραμάτων μου, ότι θα αντιμετωπίσω αντιδράσεις άνομων συμφερόντων, αναχρονιστικές νοοτροπίες και γραφειοκρατικά εμπόδια.
Θα προσπαθήσω όμως , θα τολμήσω να συμβάλλω σε αλλαγές που είναι απόλυτα αναγκαίες για να αλλάξουμε πορεία. Ελπίζω στην καλή συνεργασία με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή Σωκράτη Φάμελλο για να γίνουν οι αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει πριν πολλά χρόνια.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ