Δήλωση Γ. Δημαρά για τον περιορισμό των προνομίων πρώην πολιτικών προσώπων

Τετ, 11/11/2015

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Βουλής (9.11.2015) για τη μείωση των προνομίων (μετακλητοί υπάλληλοι κλπ.) που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για πρόσωπα που κατείχαν πολιτικές θέσεις (πρώην πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι της Βουλής, πρώην Αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, πρώην αρχηγοί Κοινοβουλευτικών Ομάδων) ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Δημαράς με επιστολή του προς την πρώην Πρόεδρο της Βουλής τον περασμένο Αύγουστο είχε ζητήσει την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής και τη δραστική μείωση των προνομίων που διατηρούν πρώην πολιτικά πρόσωπα.

«Χαιρετίζουμε τη χθεσινή απόφαση που έλαβε η Βουλή ύστερα από πρόταση του Προέδρου της, για τη σημαντική μείωση των προνομίων πρώην Πρωθυπουργών, Προέδρων της Βουλής και Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για τον εξορθολογισμό των δαπανών του Κοινοβουλίου και την εξοικονόμηση πόρων σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες. Έχω ήδη ζητήσει από τους συναδέλφους να πούμε "όχι" σε μια σειρά από βουλευτικά προνόμια, όπως το δικαίωμα αστυνομικής προστασίας και της χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου, αλλά και να προχωρήσουμε σε μια γενναία μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων. Είμαι βέβαιος ότι στο πνεύμα της χθεσινής απόφασης θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση που μας υπέδειξε ο ελληνικός λαός με την πρόσφατη εντολή του».